Tung last på fordon framför dig

Körde bil längs motorvägen mot Malmö igår. Hamnade bakom en timmerbil som hade ett par träd fastsurrade på släpet. Jag blir lite vaksam när jag hamnar bakom lastbilar som har stenar på släpet eller transporterar stora stockar på ett öppet släp. I fantasin tänker man att lasten släpper och stockarna börjar falla ned på motorvägen. Nu använder de flesta fraktbolag en lastsäkring såklart, men man kan inte stoppa tankarna ibland.

Jag valde att köra om timmerbilen för att slippa tvångstankarna kring träd som faller på bilen. Väl hemma plockade jag på massa sopsäckar på ett släp. Har storstädat garaget och samlat sly på tomten. Det blev 5 säckar sopor att transportera till sopcentralen. Surrade fast allt med en lastsäkring innan jag körde iväg.

Fick bra hjälp av gubbarna på återvinningsstationen, de är väldigt trevliga och instruerar var man ska slänga skräp när du är osäker. Såg en plasmaTV i en container och blev sugen på att plocka med mig den hem. Det var en Pioneer TV 50 tum, en av de sista modellerna Pioneer tillverkade innan produktionen lades ner. Nu kanske Tv:n var helt trasig, men det hade varit intressant att testa den och se om Tv:n fungerade.

Brukar åka en vända till återvinningen varje månad för att rensa ut skräp hemma. Ofta är det kvistar, jord och annat från trädgården, men ibland blir det gamla saker från garaget och vinden som behöver avlägsnas.

Upptäckte att jag redan använt 4 av totalt 5 möjliga besök på återvinningsstationen. Det ingår bara 5 gratis besök varje år, vill jag åka dit oftare tillkommer en avgift som kommunen fakturerar. Behöver planera mina besök bättre och samla ihop skräpet lite mer strukturerat, kan inte bara åka iväg när jag bara har 2-3 säckar som ska slängas.