Hjälmar för motocross

För ett tag sedan fick jag låna en motocross av en polare som har kört sedan han var liten. Även hans pappa och bröder har alltid kört motocross och det har så klart blivit naturligt för dom att fortsätta med det. Själv har jag aldrig fått testa för mina föräldrar att köra motocross för ingen av dom kunde förstå att man kunde ha något intresse i att köra motocross och sedan var det farligt också tyckte morsan. Idag är utrustningen så mycket bättre än när jag var ung och hjälmar för motocross är godkända precis som för moped, MC och ridning så det är lugnt.

Särskilda hjälmar för motocross & MC

För den som kör MC eller kanske på bana så är integralhjälmen den absolut vanligaste typen av MC-hjälm. En ingegralhjälm har den absolut bästa säkerheten då den täcker hela huvudet och har skydd för hakan. Den har också ett visir för ansiktet som gör att du blir helt instängd i en integralhjälm och lätt kan bli varm men den är också tystare än andra hjälmar. Kör du motocross har du troligtvis en hjälm där du ska få plats med dina skyddsglasögon och då finns det heller inget visir framför ansiktet.

Motocross & MC hjälm med krav

För att du ska vara skyddad som förare oavsett om du kör en motocross eller en MC så måste du köpa en hjälm som är godkänd i EU och detta i enlighet av en standard som kallas för ECE22.05. Om du har en försäkring på din motocross eller MC så krävs det att du bär en godkänd hjälm för att du ska få ut på din försäkring vid en olycka. Har du en hjälm som inte är godkänd och du råkar ut för något så kan du få böter i enlighet med trafikförordningen.